Hareid Hotel

Finn spillene dine

Laivevenement i Norge

Laivarrangementer arrangeres jevnlig flere steder i Norge. Laivfavbrikken har avdelinger både i Oslo og Trondheim. De arrangerer laiver hver måned, og arrangementene er åpne for alle, også for nykommere. Tidsreiser er et firma som arrangerer månedlige laiver i Bergen, Hønefoss og Oslo. De bruker navnet Eventyrspill om arrangementene sine, men opplegget er det samme. Som regel må deltakerne være over 8 år, dersom de ikke har med seg foreldre. Hypercamp er et annet sted der man kan prøve laiver.

Mange av laivarrangementene i Norge blir annonsert på laiv.org. Her finner man også lenker og mye nyttig informasjon om laiv. Det finnes også mange skoler, bedrifter og foreninger som arrangerer laiver. Dette kan være i forbindelse med leirskoler, opplæring eller i andre sammenhenger. Når laiver blir arrangert av en skole eller en bedrift, er arrangementet som regel lukket for andre deltakere.

Laivforeninger kan være mer eller mindre organiserte. Mange av de små foreningene møtes mer uregelmessig, og det annonserer kanskje ikke arrangementene sine på nettet. Av og til bestemmer vennegrupper seg for å arrangere sin egen laiv, for eksempel på en hyttetur eller under en fest. Det er ikke så vanskelig å arrangere laiv som mange tror. Alle kan gjøre dette. Dersom man aldri har laivet før, kan det være greit å bli med på en laiv som arrangeres av en etablert forening, men man kan også finne på sitt eget laivspill sammen med venner. Mange har allerede drevet med laiv da de var barn. Da kalte de det fantasileker, og laiv er det samme, bare mer organisert.