Hareid Hotel

Finn spillene dine

Rollespill på nettet

Rollespill er spill der man skal leve seg inn i en rolle, og spille en karakter. Denne typen spill finnes både som såkalte laivspill, og som dataspill/TV-spill. De senere årene har det også kommet mange rollespill på nettet. De finnes i mange varianter, men alle går under fellesbetegnelser RPG. I disse spillene skal man både gjøre oppdrag og samarbeide med andre spillere, men man skal også utvikle karakteren sin.

Massive RPG er spill som spilles av en større gruppe mennesker. I noen av disse spillene kan tusenvis eller titusener av spillere spille samtidig. Hver spiller samhandler selvsagt ikke med alle de andre spillerne samtidig, men man kan bevege seg rundt i spillets verden, utforske ting og møte nye karakterer. World of Warcraft er et av de mest kjente spillene i denne sjangeren, men det finnes mengder av større og mindre rollespill på nettet. Noen er kjente, andre er ukjente, og man kan besøke svært forskjellige verdener, fra middelalderen til framtiden.

Handlingen i et rollespill er improvisert. Det settes en ramme rundt spillet, men det er spillerne som utvikler spillet. Rollespill på nettet involverer nesten alltid ulike oppdrag, men det finnes også rollespill der man bare skal skape seg et alternativt liv, og ikke trenger å bli med på store oppdrag. Rollespill er like varierte som spillutviklerne som lager dem, men mange av spillene er kjent for å være veldig engasjerende.

Imagonem.org er en nettside som har massevis av lenker til nyttige sider. Dette er et nettsted for alle som liker rollespill, enten på nettet eller som laivspill.