Hareid Hotel

Finn spillene dine

Steampunk rollespill

Så du synes det kunne være morsomt å bli med på et live steampunk rollespill? Det krever litt forberedelse, men er veldig moro og engasjerende når du kommer iført et ordentlig kostyme og kan gå helt inn i rollen.

Kle deg til steampunk

Hva slags forberedelse må du gjøre for å være med på moroa? Den første og største delen er selvfølgelig kjøp av et kostyme. Tenk litt gammeldags, viktoriansk. Du må først starte med klær som du kjøper hvis du ikke har tenkt å sy sammen alt selv.

Du trenger klær som er røffe og ser bra ut som du enkelt kan endre og fikse, sånn som klær av merket William Baxter. Litt syferdigheter kan hjelpe avhengig av hvilke modifikasjoner du skal gjøre.

Du trenger tilbehør som et godt par av gammeldags utseende beskyttelsesbriller eller sveisebriller. En vest er nødvendig hvis skal være staselig, eller mer enn en mekanikers skitne drakt. Bruk bukseseler istedenfor belter. En hatt kan også avgjøre drakten. Bruk tid på å inkorporere objekter som tannhjul, nøkler, et lommeur og lignende, og vips så har du en ordentlig dampstilig drakt.

Spill det ut

Drakten er essensiell, men skal du ordentlig i rollen må rollen ordentlig inn i deg. Hvem kan du tenke deg å være i et steampunk univers? Gal vitenskapsmann/oppfinner, lab assistent, soldat, kjøpmann, tigger, lokfører, adelig, fabrikkarbeider… det er bare til å velge og vrake.

Hvis du kikker etter litt inspirasjon eller vil snakke med andre likesinnede er Twitter mediet å bruke. Det er seks ganger flere chatter om steampunk på Twitter enn Facebook.

Mulighetene er mange og dette er sjansen til å la fantasien løpe litt. Det er veldig få konsepter som ikke fungerer i et dampunivers. Det er dette blant annet som mange finner befriende. En dampstilig ferie fra en ellers litt grå hverdag.